Cult

The futuristic Cult Industries Showrooms were designed to reinforce the company’s brand as well as to establish a strong visual presence within the busy Burleigh retail precinct. Two towers marked the entrance to the showroom, united by the Cult cross logo that was on continuous rotation – this statement made the showroom one of the most distinctive commercial establishments on the Gold Coast. Polished concrete and compressed bamboo flooring was used throughout the showroom, as well as custom made retail displays, reception counter and carved timber doors. Underground water tanks and catchment facility ensures that the large footprint still contributes to water conservation and recycling. The flagship store was intended to awe, achieving this with an indoor plunge pool, catwalk, bar, and catering facilities, ensuring that all visitors were immersed into the Cult identity. Corporate management was facilitated with a series of informal meet and greet spaces, offices, and a formal boardroom equipped with the finest conferencing capabilities for over 40 executives. The building has since undergone exterior retrofit to house Element headquarters and later it was home to Surfstitch.

REGION: Burleigh QLD

CLIENT: Cult Industries

COMPLETION: 2004

YIELD: 6,830m²; combining a 1,380m² manufacturing warehouse, 4,400m² single span warehousing space, 750m² corporate office space, 300m² flagship retail showroom, and parking availability for 132 cars.

View More Residential Projects

Winchester Street

lawns & gardens leading to the water’s edge & boat mooring. The swimming pool is located in a sheltered internal courtyard, providing an alternative focal

Read More »
the corso

The Corso

This unique resort-style house on 3 blocks encompasses all of the client’s design requirements, importantly maximising privacy and reducing noise from the street. The spaces

Read More »
shearwater

Shearwater

Designed for a narrow 405m2 block. This house is a modern interpretation of the terrace house with “blind” side walls for privacy. Light and space

Read More »
mermaid

Mermaid

Designed for a narrow 405m2 block. This house is a modern interpretation of the terrace house with “blind” side walls for privacy. Light and space

Read More »
jabiru

Jabiru

This large residence is designed as a multi-generational home, efficiently accommodating 3 families in semi-independent dwellings under one roof. The large pool terrace with outdoor

Read More »
fingal

Fingal

The RAIA jury described this Fingal house as a “… sophisticated beach bohemia”; occupying a site in a narrow street, the design creates a virtual

Read More »
Close Menu